lauantai 23. kesäkuuta 2012

Banaanipuu

Banaanipuu (Musa basjoo)Keväällä ostettu banaanipuu. Todella voimakas kasvuinen ja kannattaa heti laittaa 10l ruukkuun, niin ei juurille tule ahdasta. Itse laitoin liian pieneen ruukkuun ja taas on ruukun vaihto edessä
Banaanipuuta kastellaan runsaasti, mutta mullan pitäisi kuivahtaa kastelu kertojen välillä. Itse olen aika kova kastelemaan niin lehden reunat on ruskettuneet tai sitten ei vaan tykkää tuosta pienestä ruukusta :)

Banaanipuu tekee sivuversoja ja meillekkin niitä on ilmestynyt kolme kappaletta. Ne leikataan pois terävällä veitsellä kun ovat 10cm korkuisia. Pienempiäkin voi leikata, mutta niissä ei ole juuria. Ne pitää sitten juurruttaa.

Musa basjoo on tiettävästi kylmän kestävin banaani, se on erilaisissa kokeissa selvinnyt yli 0 asteen pakkasista. Aktiivinen kasvu loppuu noin 5 asteessa ja -2 asteessa lehdet alkavat paleltua. Se talvehtii perennojen tapaan; maanpäällisen osan kuollessa juurakko talvehtii maan alla. Banaani on kuitenkin varminta talvettaa viileässä paikassa sisätiloissa, noin 10-15 asteessa.

Lannoitetaan keväästä syksyyn kerran viikossa ja talvella kerran kuukaudessa.

Kasvukorkeus kotioloissa 100-200cm.
Lähetä kommentti